Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne prodajalne Detektor-kovin.si
Spletna prodajalna detektor-kovin.si omogoča primerjavo ter nakup velikega števila. Naša ekipa skrbi za odlično ponudbo, ugodne cene ter visoko kakovost storitev.

Splošni pogoji spletne prodajalne comshop.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno prodajalno detektor-kovin.si upravlja podjetje Vasja Orožim s.p., Nad tovarno 23, 3312 Prebold, matična številka: 9088245000, davčna številka: SI 75976161, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja na detektor-kovin.si
Dostopnost informacij
V spletni prodajalni detektor-kovin.si se zavezujemo, da bodo kupcu, še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovljene informacije:

1. podatke o podjetju (ime in sedež podjetja, matična številka),
2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
3. bistvene lastnosti artiklov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami) ter rok veljavnosti tega podatka,
4. dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
5. pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
6. cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,
7. način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,
8. časovno veljavnost ponudbe,
9. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
10. pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Nakup izdelkov

Izbran izdelek dodajte v košarico, nato pa le sledite preprostemu nakupu, ki ne zahteva niti registracije, saj vam omogočamo nakup izdelkov kot gost. Če kupujete prvič in se srečate s težavo nas pokličite na telefonsko številko 031 334 140– z veseljem vam priskočimo na pomoč.
Varnost nakupa
Ponudnik za prenose vseh podatkov uporabnika uporablja tehnologijo SSL, ki skrbi za kodiranje vseh informacij, poslanih z naročili uporabnika. V primeru neizpolnitve obveznih vnosnih polj sistem samodejno zazna napako in opozori uporabnika pred oddajo naročila.

Uporabnik je sam odgovoren za dostop do svojega uporabniškega računa in bo tudi sam poskrbel za varovanje uporabniških podatkov in gesel. Uporabnik jamči za točnost in resničnost vseh posredovanih podatkov in odgovarja za škodo, nastalo zaradi netočnih oziroma neresničnih podatkov.
Nastopile so težave
Če naletite na težavo na naši spletni strani, brez skrbi, poleg računalnikov za naš sistem skrbi tudi ekipa prijaznih svetovalcev in skrbnikov spletne strani, z veseljem vam bomo pomagali.
Splošni pogoji
Kupec je lahko pravna ali fizična oseba. Ob tem se upoštevajo podatki, ki jih je kupec oddal ob naročilu ali že ob registraciji. Fizična oseba je kupec, ki kupljeno blago in njegove storitve uporablja za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti. Kupec z registracijo ali samim nakupom kot gost potrjuje, da sprejema vse objavljene splošne pogoje, ki so v trenutku nakupa objavljene na naših straneh, ki spadajo pod domeno comshop.si. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.
Dostava
Spletna prodajalna detektor-kovin.si ima dva načina prevzema;
Dostava preko dostavne službe
Paket vam pošljemo preko dostavne službe DPD, ki ga na vaš naslov dostavi ponavadi naslednji dan, najkasneje pa v treh dneh po odpošiljanju paketa.V kolikor na izbranem naslovu v trenutku dostave niste dosegljivi, vam poštar pusti obvestilo. Poštnina je brezplačna pri nakupu nad 99€ z DDV. V kolikor je znesek manjši, Vam poštnino zaračunamo 4,00€ z DDV.

Prevzem v naših poslovnih prostorih
Naročen izdelek lahko prevzamete osebno v naših poslovnih prostorih na lokaciji Nad tovarno 23, 3312 Prebold.
Tujina
Po dogovoru pošiljamo tudi pakete v tujino. Stroški pošiljanja so odvisni od države. Povprašajte nas – info©detektor-kovin.si
Dobava
Spletna prodajalna detektor-kovin.si se bo vedno potrudila, da kupcu v najkrajšem možnem času dobavi naročen izdelek. Spletna prodajalna detektor-kovin.si ima lastne zaloge, prav tako pa so določeni artikli na zalogi pri dobaviteljih v tujini.
Izdelki iz zaloge
Izdelke iz zaloge, v kolikor se stranka odloči izključno za nakup brez dodatnih storitev, ponavadi odpošljemo naslednji dan od naročila, najkasneje pa v roku 3 delovnih dni.
KOMERCIALNI POGOJI
Vse objavljene cene, se lahko brez predhodnega obvestila spremenijo. Za nakup veljajo cene, ki so objavljene v trenutku oddaje naročila. Akcije in druge ponudbe veljajo do odprodaje zalog oziroma do navedenega roka, če ta obstaja.
Ekipa spletne prodajalne detektor-kovin.si se trudi, da bi bili podatki vedno pravilni, a lahko se pripeti, da je objavljena cena pomotoma napačna. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, kupcu omogočamo odstop od nakupa. Popusti, promocijske kode ipd. se ne seštevajo, razen kadar je izrecno navedeno drugače.
PLAČILNI POGOJI
FIZIČNE OSEBE
Plačilo po predračunu
Pošljemo vam predračun, katerega poravnate preko e-banke ali na banki.

IBAN IBAN SI56 0400 0027 6854 916 , NOVA KBM d.d.

Plačilo po povzetju (dostava DPD)
Po prejetju paketa, ki vam ga bo dostavila DPD, boste poravnali celoten znesek.

PRAVNE OSEBE
Plačilo po predračunu
Pošljemo vam predračun, katerega poravnate preko e-banke ali na banki.
Plačilo po povzetju (DPD)
Po prejetju paketa, ki Vam ga bo dostavila DPD, boste poravnali celoten znesek. DPD si lahko za storitev odkupnine obračuna stroške po veljavnem ceniku.
VKLOPI RAZUM, ZAHTEVAJ RAČUN!

REKLAMACIJE, VRAČILA, ODSTOP OD POGODBE, UVELJAVLJANJE GARANCIJE IN STVARNE NAPAKE
Reklamacije ob prevzemu pošiljke
Če se število naročenih izdelkov ne sklada s prejetimi, ali pa sklepate, da je prišlo med prevozom do poškodbe blaga, se obrnite na dostavno službo, ki je dostavo izvršila. Kontaktni podatki so navedeni na dokumentaciji, ki jo prejmete od dostavne službe.
Če sumite na poškodbo blaga med prevozom storite pregled takoj in vpričo dostavljalca. Vse kasnejše reklamacije glede poškodbe blaga ali prevzete količine dostavna služba upošteva le v izjemnih primerih, zato jih tudi naše podjetje ne more rešiti ali upoštevati.
Vračilo izdelkov v 14 dneh (odstop od pogodbe)
Fizične osebe (velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) imajo pri pogodbah na daljavo pravico, da v roku 14 dni po prejemu naročenega blaga na naš naslov sporočijo, da odstopajo od pogodbe, ne da bi za to morali navesti razlog svoje odločitve. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Edini strošek, ki kupca bremeni v zvezi z odstopom od pogodbe je strošek vračila blaga.

O morebitnem vračilu blaga nas lahko obvestite na elektronsko pošto info@detektor-kovin.si po pošti na naslov Vasja Orožim s.p., Nad tovarno 23, 3312 Prebold ali na telefonsko številko 031 334 140.

Izdelek, ki ga kupec vrača mora biti kolikor je možno skrbno zapakiran in v prvotnem stanju.

Blaga ne morete vrniti v naslednjem primeru:

Potrošnik blaga ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik lahko opravi ogled in preizkus blaga v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja.

Vračilo kupnine bomo izvedli v najkrajšem možnem roku, ki ne bo daljši od 14 dni. Vračilo kupnine bo izvedeno z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik. Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo.

Pravice potrošnika v zvezi z garancijo, stvarnimi napakami, odstopom od pogodbe in nepravilno opravljenih storitev bolj podrobno ureja Zakon o varstvu potrošnikov.

Garancija
Vsi novi izdelki imajo garancijo uvoznika ali proizvajalca ter tako zagotovljeno servisiranje. Pri uveljavljanju garancije veljajo pogoji navedeni na garancijskem listu, ki je priložen vsakemu izdelku. Garancijo lahko uveljavljate z garancijskim listom, računom in drugimi dokumenti, ki so navedeni na računu.
Garancija preneha veljati pri:
– okvarah nastalih zaradi nepravilne uporabe, malomarnega ravnanja, mehanske poškodbe in okvar v primeru višje sile (napetostni sunek, strela….)
– če je v izdelek posegala nepooblaščena oseba ali če je ugotovljeno, da je kdo posegal v izdelek brez našega pisnega dovoljenja
– pri spremembah na aparatu
– pri uporabi drugih elementov, ki originalno ne spadajo k aparatu
– pri poškodbah zaradi poseganja tujih oseb
– pri priklopu na napačno napetost ali vrsto toka
– pri napačnem upravljanju ali poškodbah zaradi malomarnega ravnanja.
Stvarne napake
Če menite, da je imel izdelek že ob nakupu lastnosti, ki ovirajo njegovo normalno uporabo nas v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov pravilno ter najkasneje v roku dveh mesecev od dneva ko je bil napaka odkrita obvestite da ustrezno ukrepamo. Pri nakupu bodite pozorni na stanje izdelka, nekateri izdelki imajo nižjo ceno zaradi vidnih znakov poškodbe, ki pa ne vplivajo na delovanje izdelka. V tem primeru uveljavljanje stvarne napake ni možno. Gorazd Orožim s.p. bo v roku 8 dneh od prejetja izdelka z zahtevo za uveljavljanje stvarne napake obvestilo kupca o upravičenosti ali neupravičenosti do uveljavljanja stvarne napake. V primeru prvega bo Gorazd Orožim s.p. nadaljeval postopek pri pooblaščenem servisu.
Oddaja odpadne električne in elektronske opreme (OEEO)
Ob nakupu nove električne in elektronske opreme (EEO) lahko brezplačno oddate odpadno električno in elektronsko odpremo (OEEO) na sedežu spletne prodajalne. Odpadna električna in elektronska oprema (OEEO), ki jo boste prepustili, mora biti po namenu uporabe in razvrstitvi v razred električne in elektronske opreme enaka dobavljeni/kupljeni, prav tako mora biti število oddanih kosov enaka številu dobavljene električne in elektronske opreme (EEO)
Varstvo osebnih podatkov
Upravljavec obdeluje osebne podatke uporabnika, ki jih je le-ta vnesel v registrski obrazec (fizična oseba: ime, priimek, naslov, poštno številko, kraj, telefon ali GSM – neobvezno, datum rojstva – neobvezno, elektronski naslov, geslo); pravna oseba: ime, priimek, telefon ali GSM, elektronski naslov – v kolikor iz njega izvirajo osebni podatki, geslo, ponovitev gesla).
Prav tako pa se zbirajo tudi naslednji podatki: podatki o nakupih in obračunanih ugodnostih: datum nakupa, vrsta nakupa, vsebina nakupa, vrednost nakupa, način plačila.
Ponudnik bo osebne podatke uporabil za potrebe izpolnitve naročila (izvajanje transakcije, izstavitev računa, dostava izdelka, vse v zvezi z naročilom) in ostalo z naročilom povezano in potrebno komunikacijo.
Uporabnik lahko kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način (npr. preko elektronske pošte) zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke, za namen neposrednega trženja. Upravljavec bo v 15 (petnajstih) dneh ustrezno preprečil uporabo osebnih podatkov za namen neposrednega trženja ter o tem v nadaljnjih 5 (petih) dneh pisno ali na drug dogovorjen način (npr. prek elektronske pošte) obvestil uporabnika, ki je to zahteval.
Posredovani osebni podatki se bodo shranjevali in uporabljali le toliko časa, dokler bo to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so se zbirali oziroma obdelovali.
Uporabnik s sprejetjem teh splošnih pogojev poslovanja tudi potrjuje, da je seznanjen s pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj, v skladu z določbami vsakokratno veljavnega zakona, ki ureja varstvo osebnih podatkov.
V primeru morebitnih vprašanj v zvezi z varstvom osebnih podatkov, lahko uporabnik slednja posreduje na naslov Vasja Orožim s.p., Nad tovarno 23, 3312 Prebold ali preko elektronske pošte ne e-naslon info@detektor-kovin.si

Pritožbe in spori
V spletni prodajalni detektor-kovin.si se zavedamo, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si prizadevamo po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.
Izvensodno reševanje potrošniških sporov
Skladno z zakonskimi normativi Gorazd Orožim s.p. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.
Raing d.o.o.., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.
https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL
Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.
Končne določbe
Ponudnik si pridržuje pravico, da lahko v vsakem trenutku, brez predhodnega obvestila spremeni splošne pogoje poslovanja. O vsaki spremembi splošnih pogojev poslovanja, bo ponudnik na primeren način obvestil uporabnike. Za primeren način se šteje objava splošnih pogojev poslovanja na spletni strani www.detektor-kovin.si. Šteje se, da se uporabnik strinja s spremembo splošnih pogojev poslovanja, če še naprej uporablja predmetni portal.

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik uporabnika obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.
Ugovori, pripombe, zahtevki, izjave in reklamacije lahko uporabnik pošlje po elektronski pošti na e-naslov info@detektor-kovin.si.si ali pisno na naslov: Nad tovarno 23, 3312 Prebold. Reševanje ugovorov, pripomb, zahtevkom in reklamacij bo potekalo v skladu z določili veljavne zakonodaje.
Za vse spore, ki izhajajo iz uporabe spletnega portala in iz teh splošnih pogojev poslovanja, ki jih ponudnik in uporabnik ne bi mogla sporazumno rešiti, je pristojno stvarno pristojno sodišče v Ljubljani.